Praktische overwegingen en uitdagingen bij het realiseren van een schuurwoning

Tegenwoordig is een schuurwoning helemaal hip en trendy. Vroeger betekende een schuurwoning dat je het niet zo breed had, maar vandaag wordt het gezien als iets luxueus. Dit soort typische schuurwoningen vallen heel mooi op, zijn heel efficiënt en hebben een heel nette uitstraling. Een aantal tips als je besluit een schuurwoning te bouwen.

Het materiaalgebruik bij een schuurwoning

Schuurwoningen zijn meestal gemaakt van hout. Op dit moment bestaan er nog geen pre-fab schuurwoningen. Daarom gaat het bij dit soort woningen altijd om houtskeletbouw. Een huis van hout zegt helemaal niets over de kwaliteit. Want houten woningen zijn doorgaans heel sterk geïsoleerd en daardoor zijn ze ook nog eens heel duurzaam. Wordt er ook gebruik gemaakt van duurzaam hout, dan bouw je op een heel milieuvriendelijke manier je nieuwe woning. Je kunt het dak van hout laten maken, maar het wordt ook vaak gebruikt voor leien of dakpannen. Er wordt nog maar zelden van stro gebruik gemaakt, omdat de verzekering dat niet dekt.

De stijl van een schuurwoning

Je kunt een schuurwoning zien als een typische bouwvorm. Het huis is rechthoekig van vorm, langgerekt en laag. Daarnaast beschikt een schuurwoning altijd over een zadeldak, zodat het niet te steil is. De ingang van de schuurwoning kan aan de smalle kant zijn, maar je ziet het soms ook aan de brede kant. Bij de deur wordt er vaak gebruik gemaakt van een overkapping. Ook hebben schuurwoningen vaak een veranda, waardoor je prettig kunt genieten van je tuin. Normaal gesproken is een schuurwoning laten bouwen veel goedkoper dan een stenen woning, maar is uiteraard wel afhankelijk van je persoonlijke wensen en eisen.

Wat zijn de voordelen van een schuurwoning?

Laat je een schuurwoning bouwen, dan kun je genieten van verschillende voordelen. Met een basiswoning kun je alle kanten op. Je kunt het heel eenvoudig houden, maar je kunt de woning ook een hele moderne uitstraling meegeven. Schuurwoningen hebben vaak ook een hele efficiënte vorm. Zo heb je veel meer ruimte in de woning dan je zou denken. Verrassend ruim en licht van binnen. Met schuurwoningen kun je voor elke stijl kiezen, maar de industriële en landelijke woonstijl is het mooist in combinatie met een klassieke schuurwoning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ruimte om jouw kennis te kunnen verbreden.
Bekijk nu al onze blogs en leer meer!

Home

© 2022 Copyright rechten door dewegvooruit.nl