Duurzaam bouwen en renovatie: wat zijn de mogelijkheden in Apeldoorn?

In deze tijd waarin het belang van duurzaamheid steeds meer wordt benadrukt, is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn voor duurzaam bouwen en renovatie in Apeldoorn met de hulp van een aannemer. Gelukkig zijn er diverse manieren om duurzaam te bouwen en te renoveren in Apeldoorn. In dit artikel zal ik een aantal mogelijkheden bespreken.

 

Gebruik van duurzame materialen

 

Bij duurzaam bouwen en renoveren is het belangrijk om gebruik te maken van duurzame materialen. Dit zijn materialen die niet belastend zijn voor het milieu en die een lange levensduur hebben. In Apeldoorn zijn er diverse bouwmaterialenwinkels waar je terecht kunt voor duurzame materialen.

 

Energiezuinige maatregelen

 

Energiezuinige maatregelen zijn eveneens belangrijk voor duurzaam bouwen en renoveren. In Apeldoorn zijn er diverse mogelijkheden om energiezuinige maatregelen te treffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, het aanleggen van een groen dak of het installeren van een warmtepomp. Energiezuinige maatregelen dragen bij aan een beter milieu en zijn bovendien vaak goed voor de portemonnee.

 

Herbestemming van bestaande panden

 

Een andere duurzame mogelijkheid is het herbestemmen van bestaande panden. Hierbij worden bestaande panden zo aangepast dat ze een nieuwe functie krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een oude school zijn die wordt omgebouwd tot woonhuis. Door het herbestemmen van bestaande panden wordt er bespaard op materiaalkosten.

 

Circulaire bouw

 

Circulaire bouw is een relatief nieuw begrip, maar wel een hele duurzame ontwikkeling. Bij circulaire bouw worden materialen zo gebruikt dat ze na gebruik weer teruggebracht worden in de kringloop. Dit wordt ook wel cradle-to-cradle genoemd. In Apeldoorn zijn er diverse initiatieven op het gebied van circulaire bouw.

 

Subsidiemogelijkheden

 

Tot slot zijn er in Apeldoorn diverse subsidiemogelijkheden voor duurzame bouw en renovaties. Zo kun je gebruikmaken van de energiebespaarlening en zijn er diverse gemeentelijke subsidies beschikbaar. Dit kan het mogelijk maken om duurzame maatregelen te treffen die anders financieel niet haalbaar zouden zijn.

 

Conclusie

 

Er zijn diverse mogelijkheden om duurzaam te bouwen en te renoveren in Apeldoorn. Door gebruik te maken van duurzame materialen en energiezuinige maatregelen te treffen, draag je bij aan een beter milieu. Daarnaast is het herbestemmen van bestaande panden en het toepassen van circulaire bouw een duurzame ontwikkeling. Tot slot zijn er diverse subsidiemogelijkheden om duurzame maatregelen financieel haalbaar te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ruimte om jouw kennis te kunnen verbreden.
Bekijk nu al onze blogs en leer meer!

Home

© 2022 Copyright rechten door dewegvooruit.nl